Femeile Credinţei

Just another WordPress.com weblog

Îi mulţumeşti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile?

on November 9, 2009

j0438909

1 Tesaloniceni 5:18 „Mulţumiţi lui Dumnezeu  pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Cristos Isus, cu privire la voi.”

Se spune despre o familie tânără care s-a mutat cu traiul într-un loc foarte pitoresc în munţi. Totul în jur era atât de frumos – vârfurile munţilor se înălţau măreţ de-asupra orăşelului, mirosul ademenitor al pinilor se răspândea plăcut în timp de vară. Iarna, însă soarele bătea strălucitor întinderea înzăpezită. Şi pentru fiecare anotimp natura avea culorile sale specifice de neuitat. Timp de un an soţul şi soţia nu se săturau să admire şi să exploreze minunata natură. Celor doi căsătoriţi li se părea că niciodată nu vor înceta să se minuneze de întregul peisaj de munte şi de toată împrejurimea. Însă, totuşi, curând totul a devenit atât de obişnuit că nu li se mai trezea în suflet aceeaşi admiraţie încântătoare.

După ce poporul Israel a ieşit din Egipt, curând li s-a terminat rezervele de mâncare. Dar Dumnezeu le-a auzit plângerile şi le-a trimis din cer mană. Aceasta, de la început, le adusese în suflet o mulţumire, dar trecuse foarte puţin timp şi poporul Israel s-a săturat de aceeaşi mâncare în fiecare zi. Ceea ce a devenit obişnuit le-a luat toată plăcerea. Poate că şi tu te-ai obişnuit cu binecuvântările pe care Dumnezeu ţi le dă în fiecare zi – familia, copii, maşina, casa, un loc bun de muncă, computer, natura frumoasă. Nu primi aceste binecuvântări ca şi ceva dator. Însă vei zice că pentru lucrurile bune, pozitive e mai uşor să mulţumeşti, dar cum rămâne cu cele mai greu de mulţumit? Acum nu înşelegem sensul durerii sau greutăţii prin care trecem, însă şi acestea au un scop menit pentru binele nostru, dacă suntem sensibili la ceea ce Dumnezeu vrea să ajungem.

Mulţumeşte, deci, lui Dumnezeu pentru fiecare lucru din viaţa ta. Încearcă să enumeri zilnic binecuvântările care Domnul ţi le-a trimis şi vei vedea că sunt multe şi bucuria din inima ta va fi deplină.     

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: