Femeile Credinţei

Just another WordPress.com weblog

Semnele vremurilor de la sfârşitul lumii

on December 3, 2009

„Isus le-a zis: Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva. Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu şi vor zice: Eu sunt Cristosul! Şi vor înşela pe mulţi… De la smochin învăţaţi pilda lui: Când îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţa, ştiţi că vara este aproape. Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi. Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.” Matei 24 versetele 4,5, 32, 33, 35

Ca şi ucenicii lui Isus noi toţi ne întrebăm când va fi sfârşitul, care vor fi semnele după care vom cunoaşte sfârşitul?  Cunoaştem sau auzim de mulţi aşa zişi „învăţători”, „profeţi” sau „prooroci” (o traducere mai veche), care spun că într-un an anumit va veni Isus, Mesia. Sau auzim la ştiri despre oarecare „profeţi” care vor face o schimbare totală în lume aducând prosperitate, buna înţelegere între oameni şi pace totală. Chiar după înălţarea lui Isus în acelaşi secol, sunt înregistrate date despre anumite afirmări false că, Isus a revenit, sau că va fi sfârşitul într-o zi anume a unui an anumit. Şi de atunci încoace dacă nu la fiecare an, atunci cel mult peste 3-5 ani se datează veşti, sau preziceri că cutare sau cutare an va fi ultimul din istoria omenirii, ori alte basme despre „o lume nouă pe pământ”. În special după anul 1900 s-au scris cărţi, s-au dat anunţuri în ziare aproape în fiecare an. Iar în unii ani ca 1997- 2000 au fost cele mai multe înştiinţări false cu privire la ultimile vremuri. S-au făcut mii de preziceri şi de avertizări chiar în anumite zile concrete dar nici una nu s-a împlinit. Dar, adevărul e, că noi nu ştim nici ceasul, nici ziua în care va veni Isus, după cum a spus El. Eu ştiu, că cerul şi pământul se vor trece însă cuvintele lui Isus nu se vor trece. Dacă Isus a spus că nu ştim nici noi, nici îngerii ci numai Tatăl cel ceresc, atunci aşa este! Mulţi oameni se lasă înşelaţi de astfel de învăţături sau profeţii false. Însă, Isus ne-a avertizat: „Se vor ridica mulţi prooroci (profeţi) minciunoşi şi îi vor înşela pe mulţi” (Matei 24:11) Deci, să luăm seama, să nu ne lăsăm înşelaţi de nimeni. Recent am început să studiez mai aprofundat acest subiect citind pasaje Biblice referitoare la ultimele vremuri. De asemea, navigând pe internet, fiind interesată despre acest subiect, am găsit mai multe site-uri, blogg-uri sau înregistrări video despre semnele de la sfârşitul lumii, despre profeţi minciunoşi, şi chiar dacă doriţi, „afaceri” secrete ale politicienilor, oamenilor de vază, oamenilor de afaceri renumiţi, şi alţii.  Am să încerc să public, după posibilităţi, în mod consecutiv mai multe articole referitor la acest subiect. Ceea ce eu am aflat împreună cu soţul meu, Dorel, şi cu alţi creştini, este ceva uimitor, pe de o parte, dar şi de aşteptat. Dacă veţi avea răbdare, veţi afla şi voi, însă permiteţi-mi să culeg, să traduc şi să le expun în mod clar şi pe înţelese. Multe surse sunt din limba Engleză, însă sunt surse de încredere cu informaţie care se merită să o cunoaştem, să o înţelegem pentru vremurile noastre şi să o transmitem şi altora.

Dar mai întâi haideţi să vedem care sunt semnele sfârşitului lumii, conform Bibliei, pentru a şti în ce vreme trăim cu toţii şi a ne cerceta inima noastră, felul nostru de viaţă şi relaţia noastră cu Dumnezeu.

Aşa dar,

1. PROFEŢI ŞI CRISTOŞI MINCIUNOŞI

Matei 24:5 pentru că vor veni mulți care vor zice: “Eu sunt Cristos!” și vor înșela astfel mulți oameni.” Mate 24:11 “Vor apărea mulți profeți falși și-i vor înșela pe oameni.”

În ultimii ani auzim despre mulţi care se autoproclamă Mesia sau Isus, cum ar fi Jim Jones şi David Koresh, Visarion din Rusia, sau cum ar fi Maitreya, care se proclamă Mesia şi chiar mai mare decât Isus. Intraţi pe internet şi puteţi găsi mai multe informaţii despre ei.  Mişcarea New Age şi alte organizaţii non guvernamentale care lucrează pentru Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) sunt în aşteptarea lui antichrist şi chiar îi pregătesc calea de mulţi ani colaborând împreună cu conducerile multor ţări spre o nouă guvernare a lumii (New World Oder).

2. RĂZBOAIE

Mate 24:6 Veți auzi zgomotul bătăliilor din apropiere și știri despre războaie îndepărtate. Să nu vă alarmați, pentru că aceste lucruri trebuie să se întâmple, dar încă nu va fi sfârșitul.”

Datorită mass media şi tehnologiei computerizate avansate auzim din ce  în ce mai mult despre războaie şi veşti de războaie sau conflicte, cum le mai  numesc alţii.

Matei 24:7 „O națiune se va ridica împotriva altei națiuni și o împărăție împotriva alteia, va fi foamete și vor fi cutremure peste tot

În acest secol au fost omorâţi cem mai mare număr de oameni decât în oricare alt secol. Cunoaştem despre războiul cu Al-Qaeda care nu se mai sfârşeşte, sau despre Iran care pregăteşte arma nucleară şi care a devenit foarte periculos nu numai pentru Israel ci şi pentru întreaga omenire.

3. FOAMETE

Matei 24:7 „O națiune se va ridica împotriva altei națiuni și o împărăție împotriva alteia, va fi foamete și vor fi cutremure peste tot

Majoritatea oamenilor din state continentului African suferă şi mor zilnic de foame. Însă subnutriţia nu se limitează doar la Africa, ci este răspândită larg şi în Asia, America Latină. În fiecare an 15 milioane copii de pe planetă mor de foame.  Aproape un billion de oameni de pe planetă (1 din 8 oameni )nu au acces la apa potabilă. „World Health Organization” estimează că 1/3 din populaţie este bine hrănită, 1/3 – duce lipsă de nutriţie corespunzătoare, şi 1/3 – maore de foame.

4. CUTREMURE DE PĂMÂNT

Matei 24:7 „O națiune se va ridica împotriva altei națiuni și o împărăție împotriva alteia, va fi foamete și vor fi cutremure peste tot

Numărul şi intensitatea cutremurilor sunt la un nivel mai înlat decât în orice alt timp din istorie. Pe întreg pământul se înregistrează zilnic evenimente seismice. Puteţi urmări pe următorul site:  http://www.iris.edu/seismon/ Indicate cu cerculeţe galbene şi roşii, evenimentele seismice din ultimele 15 zile ne dau o dovadă puternică referitor la împlinirea celor scrise din Matei 24:7 în zilele noastre.

5. PERSECUŢII

Matei 24:8-9 „dar toate acestea sunt doar începutul durerilor nașterii. Atunci vă vor persecuta, vă vor omorî și toate națiunile vă vor urî din cauza Mea.”

Creştinii sunt sub atacul lumii astăzi. În secolul nostru fosta Uniune Sovietică, China, Korea de Nord, Sudan, Africa, Arabia Saudită, Iran, şi alte state musulmane au persecutat şi mai continuă să persecute creştinii. Cunoaştem că cei din Statele Unite se bucurau de o libertate a cugetului, confesiunii şi presei, însă recent în lista oamenilor periculoşi pentru societate au fost incluşi şi creştinii! E ceva îngrozitor dar inevitabil. În timpul necazului mare aceste persecuţii se vor intensifica şi se vor răspândi pe întreg pământul pentru toţi creştinii.

Aceste 5 semne vor creşte în intensitate şi severitate pe măsură ce se va apropia marele şi ultimul necaz, asemenea durerilor naşterii femeii însărcinate în timp ce se apropie de momentul naşterii propiu zise.

6. EVANGHELIA VA FI PREDICATĂ ÎN TOATĂ LUMEA

Matei 24:16 „Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul.”

Această profeţie se înplineşte astăzi prin intermediul televiziunii, radioului, misiuni şi misionari, traducerii Bibliei în majoriatea limbilor şi internetului. Oameni din toată lumea aud mesajul Evangheliei prin misionarii care dispun de mijloace pentru a călători pe tot globul, şi prin intermediul tehnologiei avansate care ne ajută să comunicăm cu oamenii din cealaltă parte a lumii chiar direct din casele sau birourile noastre.

Pentru o înţelegere mai clară citeşte Evanghelia după Matei, capitolele 24, 25, Ioan 5:43, si alte locuri din Sfânta Scriptură cum ar fi Daniel, Ezechiel, Apocalipsa, care se referă la semnele venirii sfârşitului.

Rămâneţi în continuare cu noi ca să aflaţi mai multe din evenimentele zilelor noastre!

Advertisements

2 responses to “Semnele vremurilor de la sfârşitul lumii

 1. mihailandrei says:

  “Dar au fost în popor şi PROROCI MINCINOSI , după cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, care vor strecura eresuri pierzătoare şi, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, îşi vor aduce lor grabnică pieire.Şi mulţi se vor lua după învăţăturile lor rătăcite şi, din pricina lor, CALEA ADEVARULUI VA FI HULITA” (2 Petru 2, 1-2 )

  Hristos a intemeiat o singura Biserica si nu 30000 ,culte si secte crestine cate exista azi in lume.

  ” Este un Domn, o credinţă, un botez, “(Efeseni 4,5)

  Orice nebun isi poate face secta lui. In cateva zeci de ani va reusi sa recruteze alti nebuni ca si el, care vor recruta la randul lor alti nebuni, si asa se naste un “cult” nou de oameni bolnavi, tradatori de tara si de neam.

  Zilnic se mai trezeste cate un eretic sa-si creeze propria lui secta. Asa au aparut protestantii.
  Niste fermieri din america s-au gandit…hai sa facem si noi o afacere si sa vindem locuri in rai . Si asa a aparut “religia” voastra.

  John Smith si Thomas Helwys(baptisti),A.J. Tomlinson si Charles Parham(penticostali),William Miller si Ellen G. White (adventisti),Charles T. Russell (yehovisti)…etc

  Ai tu impresia ca ,acesti “vizionari” chiar au stat la taclale cu D-zeu?….crezi ca este voia lui D-zeu ,ca astazi sa existe pe “piata” 30000 de secte crestine???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: