Femeile Credinţei

Just another WordPress.com weblog

Sa ne rugam pentru cei persecutati – Aasia Bibi

on November 29, 2014

Aasia Bibi face apel la Curtea Supremă din Pakistan

Tara / Regiune: Pakistan, Asia de Sud și de EstAasia Bibi files appeal to Pakistan’s top court in final recourse to clear her of “blasphemy” death sentence

Mamă creștină a cinci copii, condamnată la moarte pentru “blasfemie”, în Pakistan, a depus un recurs la Curtea Supremă a țării la 24 noiembrie. După ce Înalta Curte din Lahore a admis condamnarea Aasiei Bibi la 16 octombrie, acest apel este ultimul ei recurs în sistemul judiciar pakistanez.

Avocatul ei, Saiful Malook, a cerut instanței să reexamineze cazul, pe baza unor dovezi manipulate și deficiente, și în special întârzierea dintre momentul incidentului, şi ancheta poliției. Într-o declarație, el a spus  “Ne așteptăm la o audiere mai timpurie a recursului și sper că procedura va fi dusă la capăt intr-un an.”

Aasia Bibi a fost arestat în iunie 2009 și a fost condamnată la moarte din 2010 după ce a fost acuzată de insultarea profetului Mahomed, atunci când ea lucra cu careva femei musulmane într-un cîmp. S-a început o dispută, atunci când femeile i-au spus, ca şi un non-musulman era nepotrivit pentru ea să se atingă de vasul de apă.

Soțul ei a scris o scrisoare deschisă președintelui Pakistanului săptămâna trecută, solicitând o grațiere prezidențială și permisiunea de a se refugia în Franța, unde li s-a oferit refugiu. 54 Britanici parlamentari au semnat, de asemenea, o scrisoare adresată prim-ministrului Nawaz Sharif și Şefului Justiţiei Nasir-UL-Mulk apelînd la urgentarea atenţiei asupra cazului Aasiei.

Deși nimeni nu a fost încă executat pentru “blasfemie” în Pakistan, este un subiect extrem de delicat, care de multe ori duce la violența mulţimilor și există un risc mare de atac pentru cei acuzați. În prezent, există 17 oameni condamnați la moarte care au fost acuzați de “blasfemie”, dintre care cinci sunt creștini.

Traducere de către Olga Ieseanu din textul original de pe https://barnabasaid.org/Aasia-Bibi-files-appeal-in-Pakistans-top-court.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: